Därför lånar jag ut pengar till AddMovement

Om du hade sagt till mig för några år sedan att jag skulle låna ut pengar till ett företag som bara funnits i tre år och hittills aldrig gått plus hade jag trott det var ett skämt.

Så varför lånar jag ut pengar till AddMovement AB, som just nu har en kampanj på FundedByMe?

  1. Jag tror på det här företaget och jag vill att de når längre så att jag kan köpa in mig som delägare. Företaget siktar på att ta in kapital mot delägarskap i början av 2016, förutsatt att försäljningen går som planerat.
  2. De utlånade pengarna bra avkastning (11.18% per år), vilket är bättre än vad jag kan förvänta på börsen. Risken är förhållandevis liten, även om den förmodligen är större än i mina indexfonder.

Så vad gör AddMovement? De bygger om Segways till terränggående rullstolar. Användaren kommer upp i höjd med de som går, vilket gör konversationer naturligare eftersom alla är på samma höjd.  Det är inte längre tvunget att hålla sig på asfalterade gångar, utan det går att följa med – och leda – nästan överallt.

FundedByMe har redan gett mig jättekul investeringsmöjligheter i företag som Elinnovation (brandvarnare), Virtuous Spirits (ekologisk vodka), HighHeaven (community för kvinnliga extremsportare) och BoDeal (kostnadseffektivt sätt att sälja sin bostad). Jag är riktigt glad att kunna stötta AddMovement också och hoppas på en framtida chans att gå in som delägare även i detta bolag.

Är du nyfiken på corwdfunding, crowd equity och crowdlending? Läs mer hos FundedByMe eller kontakta mig så hjälper jag gärna till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.