Skapa webbapplikationer som ser ut som Iphone-appar – Datormagazin 4 2010

Att utveckla för Iphone är lätt, men ändå lite otillgängligt för många. Tröskeln för att skapa en webbapplikation är betydligt lägre. I den här artikeln skriver jag och David Boman om  hur du når Iphone-användare utan att behöva vänta på att Apple godkänner din applikation och utan att du behöver följa Apples regler.

Webbapplikationer för Iphone fanns redan 2007 när Apple presenterade sin första lista på www.apple.com/webapps. Denna adress följer numera med som ett förinstallerat bokmärke i alla Iphone och Ipod Touch.

Sedan dess har Iphones webbläsare Safari fått många nya funktioner, bland annat stöd för HTML 5. Genom HTML 5 har Iphone blivit begåvad med positionering, ljuduppspelning, lokal lagring, offlinedatabas samt offlinelagring av webbapplikationer. Dessutom har det börjat dyka upp riktigt bra stödbibliotek som underlättar för dig som webbutvecklare. I artikeln presenterar vi dessa fördelar men börjar med att ta ett steg tillbaka och diskutera vad som skiljer en webbapplikation från en ”riktig” Iphone-app.

Läs hela artikeln i Datormagazin nummer 4 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.