Skapa webbapplikationer som ser ut som Iphone-appar – Datormagazin 4 2010

Att utveckla för Iphone är lätt, men ändå lite otillgängligt för många. Tröskeln för att skapa en webbapplikation är betydligt lägre. I den här artikeln skriver jag och David Boman om  hur du når Iphone-användare utan att behöva vänta på att Apple godkänner din applikation och utan att du behöver följa Apples regler.En webbapplikation som ser ut som en iPhone-app

Webbapplikationer för Iphone fanns redan 2007 när Apple presenterade sin första lista på www.apple.com/webapps. Denna adress följer numera med som ett förinstallerat bokmärke i alla Iphone och Ipod Touch.

Sedan dess har Iphones webbläsare Safari fått många nya funktioner, bland annat stöd för HTML 5. Genom HTML 5 har Iphone blivit begåvad med positionering, ljuduppspelning, lokal lagring, offlinedatabas samt offlinelagring av webbapplikationer. Dessutom har det börjat dyka upp riktigt bra stödbibliotek som underlättar för dig som webbutvecklare. I artikeln presenterar vi dessa fördelar men börjar med att ta ett steg tillbaka och diskutera vad som skiljer en webbapplikation från en ”riktig” Iphone-app.

Läs hela artikeln i Datormagazin nummer 4 2010.Datormagazin 4 2010 - Framsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.