Alternativ till Diino för online-backup?

För ett par veckor sedan gick backup-leverantören Diino i konkurs. Många letar efter ett alternativ för att säkerhetskopiera sina foton, dokument och annat viktigt.

Jag vill börja med att säga att det är riktigt tråkigt att Diino hamnat i svårigheter. De var snabbast när jag testade hastigheten hos olika online-backupleverantörer och var den enda leverantör som tillät backup av servrar när jag undersökte vilken funktionalitet säkerhetskopieringslösningarna erbjöd.

Diino skriver på sin hemsida ”Vi för nu förhandlingar med ett antal intressenter och hoppas att inom kort kunna komma med ett nytt erbjudande” vilket låter hoppfullt men eftersom de annonserat att deras tjänst slutar fungera är det en bra idé att titta på andra alternativ.

Mitt tips är att du läser mina artiklar om säkerhetskopiering och de läsarkommentarer jag fått, för att själv bilda dig en uppfattning om vilka alternativ som finns och vad som passar dig bäst. Har du några frågor får du gärna skriva en kommentar här på bloggen eller maila mig så hjälper jag gärna.

3 kommentarer

  1. Om då den där klienten fungerat hade jag haft en chans ladda hem bilderna. Såna här gånger borde det finnas alternativ att plocka tillbaks materialet.

    1. Hej Bengt. Menar du Diinos klient? Diino har fått till en överenskommelse med Swiss Picturebank så du bör kunna fortsätta som kund om du vill. Krånglar klienten bör Diinos support kunna hjälpa dig tycker jag.

  2. Hej,
    Min uppfattning är att diino-backupen nu går extremt långsamt. Pendlar runt 2 kbit ofta (sic!), enstaka tider ligger den runt 700 kbit. Har andra samma problem? Jag har abonnemang genom min prenumeration hos PC för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.